Pureandcure, Wellness Travel Worldwide
 
Holiday type

Hotel details

With its Mediterranean inspired architecture, this stunning boutique wellness hotel, on the tropical island of Koh Samui in Thailand is true paradise for yoga, detox , fitness and Pilates lovers.

Where you are going...
Absolute Sanctuary is situated in the hills of Koh Samui with views of the edge of the sea. The beautiful white sand beach of Chaweng Beach is just a ten-minute drive from the hotel (free shuttle busses run at scheduled times). Koh Samui airport is a 15-minute drive.

Why you’ll love it...
For a real yoga, fitness, Pilates or detox holiday, you can rely on the experts at Absolute Sanctuary. What began as a yoga studio in Bangkok and Singapore expanded to become an international network of yoga schools, plus this hotel. Guests can participate in their wide range of daily yoga classes(pranayama, meditation, hot flow yoga, detox yoga, yin yoga and hatha yoga), pilates reformer classes or group fitness classes on offer according to their program. The resort offers numerous wellness programmes: detox, yoga, Pilates, fitness and stress management, to name but a few.

At a glance


Wellbeing programmes

Important

  • Flights to: Koh Samui (USM)
  • Transfer time from airport: Koh Samui – 15 minutes
  • Check-in time: 3.00pm / Check-out time: 12.00pm
  • Late check-out: surcharge 50% of the room rate (up until 6pm) 
  • This is an adults-only hotel
  • Internet: free
  • Bathrobe/slippers in the room: yes
  • Yogamat in the room 

Passport and Visa

Health Information for Travellers

Rooms

All 38 rooms are situated in a U-shape around the large pool. Each room has a TV, telephone, aircon and fan, desk, safe, minibar, bathroom with hairdryer and a private terrace or balcony. The rooms look out onto the terrace and / or pool. You can sit outside on a private terrace or balcony. A yoga mat and slippers are provided in your room. 

Sanctuary Superior room
Sanctuary Deluxe room
Sanctuary Deluxe Seaview

Video

Reviews


March 17, 2023

Ik kreeg een spa-voucher van E100 mee en die mocht ik ook inzetten voor eten en drinken. Nu ben ik niet zo'n fan van massages dus het kwam goed uit voor mij. Ben nu 2x naar Absolute Sanctuary geweest en het is fantastisch. Er zijn veel gasten die lang blijven (3 tot 6 weken) en de meeste willen ook terugkomen of zijn al eerder geweest. De Duitse yoga-juf Jana is geweldig, ik ben vooral fan van haar hot yoga-lessen. En ik hoorde van anderen dat de personal trainers ook heel goed zijn. Dagelijks gaat er een gratis shuttlebus naar 2 stranden en een paar keer per week s avonds naar een night market. Deze plek is echt een aanrader, of nu een programma doet of -net als ik- alleen een kamer neemt.

Anoniem

February 26, 2019

Comprehensive Yoga min. 7 nights

Het was een zalig verblijf in Absolute Sanctuary. We werden zoals voorzien opgehaald in ons 1e hotel (zelfs een half uur voor tijd) en heel vriendelijk onthaald bij aankomst. Het personeel was heel vriendelijk en gedienstig. De planning was in het begin wat moeilijk maar ze waren heel gemakkelijk toen we vroegen om de 1e avond al iets te kunnen eten (was niet ingepland).  

Wat de accommodatie betreft, daar kan je echt weinig op aanmerken. De kamers zijn heel proper, worden dagelijks opgemaakt en gepoetst indien gevraagd. Het zwembad, het restaurant, gans het domein was spik en span.  

In het restaurant kregen we de wellness menukaart waar je telkens 2 gerechten van kan kiezen. De kaart is uitgebreid genoeg om er een week gevarieerd, lekker en gezond te eten. De smoothies aan het zwembad zijn heel vers en je hebt keuze uit zeker 20 verschillende soorten. Ze zijn beperkt tot 2 per dag.

We hadden gekozen voor het full yoga programma. Er was dagelijks yoga voorzien en 3x per week hot yoga. Gezien mijn vreet gevorderde heupartrose was het voor de leerkracht en uitdaging om de lessen voor mij haalbaar te maken maar dit is behoorlijk goed gelukt. De Pilates reformer les was heel intensief maar met een heel leuke leerkracht. Zelf ben ik een fietser en heb ik de fitness ruimte kunnen gebruiken om te fietsen. Deze was aangenaam "fris", er zijn handdoekjes en water voorzien en er speelt muziek.

De massages waren prima kwaliteit en persoonlijk aan te passen.

Er is dagelijks gratis vervoer naar het strand. Er is een tempeltoer en 2x per week een uitstap naar het fishermen's village. De tempeltoer is met 1u wel te kort om ervan te kunnen genieten. Dat was een beetje jammer...

Dus, zeker geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar!

Wesley B.

April 26, 2017

De-stress and Revitalise min. 7 nights

Ik heb het als een hele fijne, ontspannende, inhoudelijk gericht op anti-stress, programma ervaren. Het had voor mij wellicht wat meer uitgesmeerd mogen worden over meerdere dagen. In mijn geval ga je toch wel van de ene afspraak naar de ander. Hoewel dit ook mede door mijzelf kwam, extra behandelingen ingepland en pilates-en yogalessen gevolgd. Het eten is heel fijn, voelt enorm gezond, heel smaakvol allemaal. De medewerkers zijn allemaal erg begaan, enorm dienstverlenend, vriendelijk en zorgzaam. Tijdens mijn verblijf ook erg leuke overige gasten, waardoor het een overall extra leuk en fijn verblijf was. Een aantal kleine dingen wat wellicht beter kan: zijn nogal extreem strikt in het aanpassen van eventuele eetwensen die niet binnen het budget vallen, bijv. De vraag of er ook mango bij het fruitontbijt kon ipv Papaya, tbv de afwisseling. Hierin zijn ze wat stug en niet echt flexibel. Tevens zou het niveau van het Engels wat verbeterd kunnen worden van massage-en restaurant personeel. Soms bracht dit onnodig wat onduidelijkheden met zich mee. Al met al ben ik uitermate tevreden en zou ik zeker nogmaals deze of een andere reis naar Absolute Sanctuary boeken.

Judith R.

Share this hotel