Hotel details

Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village lives up to its name. Think authentic Ayurveda, a sandy beach with palm trees and cosy cottages.

Where you are going...
Located in Kerala, South India, the birthplace of Ayurveda. This resort, by the wide stretches of beach at Kovalam, offers wellness retreats in a stunning, tropical garden, with views out over the sea. Trivandrum airport: approx. 45 minute-drive

Why you’ll love it...
The resort specialises exclusively in Ayurveda and Yoga. As such, guests here come for specialist Ayurveda retreats. At the same time, the location, weather and beach make this wellness destination a tropical holiday paradise. After all, isn’t lazing in a hammock after a treatment looking out onto the sea with the sound of palm leaves swaying in the wind at the core of any dream holiday?

At a glance


Wellbeing programmes

Important

  • Flights to: Trivandrum - TRV (in Hindi: Thiruvananthapuram)
  • Transfer time from airport: Trivandrum – 30 minutes 
  • Check-in time: 2pm / Check-out time: 12pm
  • Internet: free 
  • Surcharge meals on Christmas/New Year’s gala: € 60/90 p.p.  
  • Air-conditioning; an additional fee applies

Passport and Visa

Health Information for Travellers

Rooms

The 61 rooms are in the form of individual cottages dotted around the green, tropical garden. They are decorated in Keralan style, with bamboo, wood and other natural materials. Rooms and cottages are fitted with a desk, bed with mosquito net, fan, telephone, safe and bathroom with shower. Air-conditioning is included.

Standard Room
Standard room at Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Resort
Garden Cottage
Special Cottage
Manaltheeram Ayurveda Beach Resort

Video

Blog / Media

Reviews


October 11, 2018

Panchakarma Ayurveda

Het onthaal, met een roosje op de luchthaven was meteen een mooie feel-good momentje en op weg door het chaotische verkeer werd ik direct ondergedompeld in de sfeer van een kleurrijk en authentiek Indië.

Het verblijf in Manaltheeram was helemaal waar ik op zoek naar was: een eigen hutje met mooi hemelbed waar je elk moment van de dag kon terugtrekken, zalige hangmatten met prachtig uitzicht op zee, samen met de stevige geluiden van de golfslagen het mooiste plekje om na een ‘treatment’ tot rust te komen, de buffetgerechtjes waarvan je zeker wist dat ze echt gezond en goed voor je zijn, de ‘ lauwe herbal water’ die je op elk moment kon krijgen.

En dan die ‘treatments’, ze hadden iets routinematig en daardoor heel spontaan en wat mij betreft heel relaxing en energetische. (Volgens mij had ik daar ook de allerbest therapeute, Ancy een jonge vrouw met een heel warme en geruststellende glimlach.)

Door een vaste dagindeling te maken van meditatie, yoga, treatment, relax… ben ik er echt tot rust en inzichten kunnen komen.

Tijdens mijn verblijf had ik wel diepgaande literatuur meer rond Auyrveda wat zeker een grote bijdrage was voor het gevoel daar.

Want ter plekke werd over de inzichten en principes van Auyrveda niet zoveel verteld. Ze werden wel toegepast.

Ik leerde er ook heel fijne mensen kennen, dames van over de wereld, met wie we in alle vrijheid van gedachten hebben gewisseld.

In zijn geheel een heel mooie ervaring om eens in mijn alleen en in alle vrijheid te kunnen herbronnen.

Wat uitstapjes betreft: we zijn naar de Backwaters geweest, en was goed, eens buiten.

Ik heb mooie runs gedaan op het strand, dat was heel veilig gevoel en vooral een prachtige plek langs die metershoge golven. Op het strand de kleurrijke boten en af en toe een man turend over de zee, een groep jongeren aan het voetballen, een koe grazend, …

Trivandrum ben ik ook gaan bezoeken met een taxi geregeld door het hotel. Omdat ik zelf geen reisgids mee had, kon ik weinig input geven over wat ik wilde zien. Het werd de buitenkant van een moskee, een museum met de geschenken uit koloniale tijden, een zoo met vrij triestig, de mooiste dieren opgesloten in veel te kleine ruimtes en dan… de bevriende shops. Op zich een mooie kennismaking maar het zou een meerwaarde zijn mocht die excursie nog iets meer worden uitgewerkt zodat ook eens een moskee of kerk van binnen kan worden bekeken. Zodra je in die streken in de buurt van shopjes komt is men vrij opdringerig, uiteindelijk kocht ik de leukste souvenirs in alle rust in de luchthaven…

Nog een leuk detail: ik liet in het straatje van het hotel een paar jurkjes maken op het patroon van mijn lievelingsjurk die ik mee had. Dat was in een dag klaar en eigenlijk wel geslaag.

Anoniem

February 27, 2017

Manaltheeram..it's great.! Prachtige plek, met lieve, zorgzame, deskundige mensen.! De "troubles" in de badkamer waren wat lastig, maar werden opgelost. Enige renovatie ervan zou wel mogen. Februari is n drukke mnd. De plek zou wat mij betreft geen groepsakkomodatie moeten zijn! Eerste wk was danook rustiger en prettiger. Fantastische ervaring ! Voel me "herboren"...

Hetty H.

October 28, 2016

Ik heb een enorm prettig verblijf gehad in Manaltheeram. Het is een fijn en mooi gelegen resort met directe toegang tot het strand. Het resort wordt goed onderhouden en is erg rustgevend. Ik vond het een mooie ervaring om zo'n ayurvedische kuur mee te maken. Iedereen was zeer deskundig, vriendelijk, behulpzaam en enorm servicegericht. Ik vond het geweldig om elke ochtend de lokale engels talige krant voor mijn deur te vinden samen met een liter fles mineraalwater. Heel goed geregeld en verzorgd. Had je iets nodig, ging er iets niet goed dan hoefde je maar te bellen naar de receptie of housekeeping het werd voor je geregeld/opgelost. Al het personeel deed zijn uiterste best om jouw een fijn verblijf te bezorgen. De hangmat voor mijn cottage was ook heerlijk om in te relaxen en wat te lezen. De yogalessen waren goed opgezet (beginners, intermediate en advanced). Ik raad een verblijf in Manaltheeram zeker aan en zie mijzelf hier nog wel terugkomen. Het was echt een top verblijf!

Sandra R.

Share this hotel